Præst eller

Ring

42 40 44 41

alle årets dage!

Askholm Begravelse

Faaborgs - Brobys - Ringes Begravelsesforretning


lokal bedemand i nærområdet


Ring

42 40 44 41

døgnet rundt!

Overvejelser om højtideligheden


Mange står usikre overfor, hvordan man kan arrangere en højtidelighed uden kirkens medvirken. I begravelsesloven kaldes det en “borgerlig begravelse”. I forhold til lovgivningen er der meget vide rammer, så længe højtideligheden finder sted i almindelig sømmelighed overfor den afdøde og omgivelserne. Uanset om man ønsker en begravelse helt uden ceremoni, eller man ønsker et stort arrangement, vil jeg kunne hjælpe med at planlægge højtideligheden, så den bliver i overensstemmelse med både den afdødes og familiens ønsker.

 

Lokale til højtideligheden


Kirkerne kan normalt ikke bruges til en "borgerlig begravlese" – så hvis man gerne vil bruge kirkerummet, vil det som regel altid kræve præstens tilstedeværelse og medvirken. Begravelsesloven stiller imidlertid ikke krav til, hvor ceremonien skal finde sted. Og derfor er der mange andre muligheder: Ceremonien kan foregå fra familiens private hjem, fra haven eller en gårdsplads. Man kan leje det lokale forsamlings- eller beboerhus eller låne et lokale på arbejdspladsen. Man kan også henlægge ceremonien til et kapel – f.eks. Kirkegårdskapellet i Odense eller Svendborg. Vælger man at sprede afdødes aske over åbent hav, kan ”lokalet” være den båd, der lejes til formålet. Man kan også vælge at afholde afskedsceremonien på selve kirkegården – f.eks. når urnen med asken skal sættes ned.

Familien bestemmer selv hvor.

 

Ceremoniens indhold


Når man ikke er bundet af det kirkelige ritual, er der mulighed for at lave en "anderledes" personlig ceremoni. Uanset, hvordan man vælger at planlægge ceremonien, vil følgende elementer ofte indgå:

 

- Der kan holdes en tale ved kisten, oftest af et eller flere familiemedlemmer eller en god ven/veninde. Der skal måske også oplæses digte

  eller en historie.

  Hvis ingen af de nærmeste kan overskue at holde en tale, hjælper jeg meget gerne med at holde talen på familiens vegne.

 

- Der kan synges nogle salmer eller sange og vi laver gerne et sanghæfte til dagen.

 

- Der kan spilles musik. Enten fra CD eller live – Askholm Begravelse har kontakt til en række professionelle musikere, som kan gøre 

  ceremonien til en helt særlig oplevelse.


- Derudover kan der være et ønske om, at der indgår et helt personligt ritual.


- At kisten f.eks. er pyntet med blomster fra haven eller blade fra skoven tæt på bopælen.


- Tegninger fra børnene og hilsner fra følget, lægges ved kisten og disse begraves eller brændes med afdøde.


Kort sagt, så er stort set alt muligt, blot det er lovligt og med etikken i højsæde.


Askholm Begravelse -  BROBY - FAABORG - RINGE - CVR.: 20070692       

Sinebjergvej 41 - 5600 Faaborg / Algade 7 - 5750 Ringe

Copyright © 2017 - Askholm Begravelse