Lidt om økonomi
Hvad koster det?
I Askholm begravelse prioriterer jeg som bedemand altid at tilbyde mine kunder den bedste kvalitet til den rette pris
Det kræver ofte en individuel og detaljeret samtale med jer pårørende for at finde den perfekte løsning for jer og for afdøde.
Ved mig er der aldrig to bisættelser eller begravelser, der er ens. Dette er fordi, vi alle er unikke. Min oplevelse er, at jeg faktisk er billigere end andre priser, der kan findes på nettet.
Det er derfor vigtigt at have den personlige samtale, fordi det først er efter dialogen omkring jeres konkrete ønsker, at vi kan finde den bedste løsning og pris lige præcis til jer og jeres personlige behov.
Kontakt mig for et uforpligtende tilbud –
Og husk at ved Askholm begravelse er der IKKE tillæg for aften, helligdage eller weekender. Og jeg svarer telefonen hele døgnet.
Ring på mit telefonnummer er (+45) 42 40 44 41 eller skriv en mail på: janne@askholmbegravelse.dk
FAKTA om en kommunal begravelse
Flere og flere familier kæmper desværre med at få økonomien i dagligdagen til at hænge sammen.
Mister man et familiemedlem, der ikke har nogen opsparing eller formue, som kan hjælpe med at betale udgiften til højtidelighed, så opstår der en øget økonomisk belastning hos den familie, der påtager sig forpligtelserne som anmelder af et dødsfald.
Hvad gør man så, hvis man som familie ikke har økonomisk overskud til at påtage sig denne forpligtelse, eller hvis afdøde ikke har nogen familie eller andre, der ønsker at påtage sig forpligtelsen som anmelder?
Begravelseslovens siger, at kommunen (afdødes Bopælskommune) er forpligtet til at påtage sig denne opgave hvis familien eller andre ikke kan eller vil.
Beder man kommunen om hjælp, overtager de også boet og forpligtelserne for boet efter den afdøde.
Hvad sker der så, og hvad er det kommunen betaler?
Kommunen tager kontakt til den begravelsesforretning de har en aftale med og beder dem kontakte familien, for nærmere aftale om det praktiske i forbindelse med en handling.
De betaler også omkostningerne, der er fastsat gennem et offentligt udbud – til bedemanden og kirkegården – samt evt. krematorie, hvis afdøde skal bisættes.
Kommunen bestemmer derfor altid:
- hvilken bedemand eller begravelsesforretning der skal hjælpe familien
- valg af kiste
- valg af urne
- pris og størrelse af blomsteropsætning til kisten
- gravstedstype (normalt “Fælles askegrav” eller “Fælles kistegrav” – uden mulighed for gravsten eller plade), da omkostningerne til disse 2 typer er billigst.
Hvis kommunen skal hjælpe, må man så komme ind på afdødes bopæl og få nogle af den afdødes private ejendele?
Normalt har man ikke mulighed for adgang til bopælen eller ret til at få eventuelle personlige ejendele og effekter udleveret, som f.eks. familiebilleder, arvestykker, smykker, selv om disse kan have stor betydning og affektionsværdi for den enkelte.
Kommunen overtager altså alt, når de skal hjælpe!